FrescoBlue

Veelgestelde vragen

 1. Hoe moet ik de FrescoBlue filter monteren in een Geberit toiletsysteem?
 2. Hoe bevestig ik de filter aan de Geberit stortbakblokhouder?
 3. Waarom moet ik de bodem van de Geberit toiletblokhouder afzagen?
 4. Enkele toiletblokjes zijn gebroken. Wat nu?
 5. De toiletblokjes zijn verschillend qua kleur. Waarom is dit?
 6. Het blokje zit in een zakje, moet ik dit zakje verwijderen?
 7. Wanneer moet ik een nieuwe FrescoTablet gebruiken?


  V: Hoe bevestig ik het filterzakje aan de Geberit stortbakblokhouder?
  A: Wij hebben voor u stapsgewijs de montage in beeld gebracht. Bekijk deze uitgebreide montage-instructie op onze website.

  V: Hoe bevestig ik het filterzakje aan de Geberit stortbakblokhouder?
  A: Zaag de bodem uit de Geberit stortbakblokhouder, plaats het filterzakje over de stortbakblokhouder en borg deze met de borgpen.
  Download de gebruikshandleiding

  Filterzakje installeren
  Naar boven

  V: Waarom moet ik de bodem van de Geberit toiletblokhouder afzagen?
  A: De Geberit toiletblokhouder is vrij kort en hangt niet diep genoeg in het water, waardoor de werkende kracht van de FrescoTablet niet tot zijn recht komt en waardoor de tablet niet snel genoeg oplost. Indien er een week later weer een nieuwe tablet wordt doorgevoerd zal deze op de nog niet opgeloste tablet liggen en zo een verstopping kunnen veroorzaken.
  Door de mazen in het filterzakje komt er voldoende water bij de tablet en kan de tablet de juiste hoeveelheid werkzame stoffen aan het water afgeven waardoor het toilet schoon en fris blijft.
  Naar boven


  V: Enkele toiletblokjes zijn gebroken. Wat nu?
  A: Natuurlijk is het niet de bedoeling dat u gebroken toiletblokjes ontvangt, echter betekend dit niet dat ze niet of minder goed zullen werken. Ondanks dat de wc-blokjes gebroken zijn is de werking exact hetzelfde.
  Naar boven


  V: De toiletblokjes zijn verschillend qua kleur. Waarom is dit?
  A: Kleurverschillen ontstaan vanwege verschillen in het zout- en vochtgehalte van de tablet. Doordat het niet mogelijk is om exact dezelfde omstandigheden te simuleren tijdens het productieproces is het niet mogelijk om continu dezelfde kleur tablet te produceren. De kleur zegt echter niets over de werking van de tablet. Het is niet zo dat de donkerblauwe tabletten beter of slechter werken dan de lichtblauwe tabletten.
  Naar boven


  V: Het blokje zit in een zakje, moet ik dit zakje verwijderen?
  A: Het toiletblokje zit in een biologisch afbreekbare folie. Deze folie hoeft u niet te verwijderen, deze zal oplossen zodra het in contact komt met water.
  Naar boven


  V: Wanneer moet ik een nieuwe FrescoTablet gebruiken?
  A: Een FrescoTablet gaat onder de juiste omstandigheden en normaal gebruik van het toilet ongeveer 7 dagen mee. Wanneer de wc echter zeer frequent wordt gebruikt zal de tablet sneller zijn werking verliezen. De kleur van het water is een goede indicator. Wanneer u 's avonds het toilet gebruikt en de volgende ochtend ziet dat het water niet meer de frisse blauwe kleur heeft dan kunt u ervan uit gaan dat de tablet is uitgewerkt en er een nieuwe tablet in moet.
  Naar boven